Prečo tak dlho?, kládol si otázku na strelnici tréner Juraj Sanitra

11.02.2014 Celý región

Soči 11. februára (TASR) - Juraj Sanitra v trénerskom sektore krotil nervy i emócie na uzde. Vydržal až do poslednej streleckej položky, keď jeho zverenka Anastasia Kuzminová stratila rytmus, minula terč a prišla o šancu zabojovať o druhú medailu na zimnej olympiáde v Soči.

Po prvej i tretej čistej streľbe iba zdvihol ukazovák k pevne stisnutým perám. Kuzminová vchádzala do predposledného kola z druhej pozície s jedinou chybou na druhej streleckej položke. Mala našliapnuté na ďalšiu medailu, ale tréner vedel, že radosť je predčasná a nesmie to zakríknuť. A zatiaľ na trať v Komplexe Laura padala hmla, ktorá akoby zahalila šancu na úspech.

Kuzminová však držala tempo, nevzdávala sa, aj keď na mokrom snehu mala oproti subtílnejším súperkám nevýhodu. Prišla druhá "stojka", prvé dva terče sklopila hneď, no potom akoby znervóznela a štvrtý, ktorý hľadala najdlhšie, jej výstrelu odolal.

"Prečo tak dlho, prečo tak dlho?" Sanitra bezradne smeroval otázku ku svojej najúspešnejšej pretekárke, ktorá sa už v diaľke vydala na trestný okruh. Náskok súperiek bol veľký a tréner už vedel, že na medailu to stačiť nebude.

"Bolo to buď z únavy, alebo sa nevedela trafiť do rytmu. Ona je zvyknutá strieľať za 26-27 sekúnd, ale toto bolo asi aj 40. Pri tej štvrtej streľbe nám utiekla pozícia zabojovať o medailu. Na strelnici jej však nemôžem nič vyčítať. Rátali sme, že s dvoma chybami by mala bojovať o medailové pozície," uviedol Sanitra už po pretekoch. "Aj tak si myslím, že 6. miesto je úspechom a musím je zagratulovať," dodal.
 

Vyberte región